Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Kaninchenkeulen (à ca. 250 g)
- 12 Scheiben Bacon
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ¼ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 400 g Rotwein, Barolo
- 50 g Schalotten
- 2 Knoblauchzehen
- 3 Zweige Thymian, abgezupft
- 3 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 20 g Butter
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 50 g Honig
- 50 g Crema di Balsamico
- 300 g Perlzwiebeln, frisch
- 800 g Kartoffeln, festkochend, in mundgerechten Stücken
- 20 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 12266 kJ / 2928 kcal
- Białko
- 141 g
- Węglowodany
- 220 g
- Tłuszcz
- 137 g
- Błonnik
- 21.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Provenzialisches Lammragout
1 Std. 40 Min
Buletten mit Pilzrahm
1j
Coq au vin
2j
Feine Königsberger Klopse
1j
Lammkeule alla Romana
2h 15 min
Wildschwein-Ragout
1j 30 menit
Rinderrouladen mit Zwiebel-Pflaumen-Füllung
2j 30 menit
Kaninchen alla Liguria
10h
Lachsforelle mit Senf-Hollandaise und Ofenkartoffeln
45 Min
Entenkeule mit Maronen-Kartoffel-Püree und Fenchelgemüse
1j
Leber Berliner Art (Berlin)
50 menit
Wildschweingulasch mit Nudeln
2j