Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Brötchen, altbacken, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Sardellenfilets, in Öl, abgetropft, in Stücken
- 60 g Kapern, abgetropft
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 400 g Kalbshackfleisch
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 200 g Sahne
- 1 TL Zitronensaft
- 1 TL Worcester-Sauce
- 30 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1647 kJ / 393 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
Bretonische Fischfrikadellen auf Tomaten-Aioli
35min
Nanas Schnippelbohnen-Topf
35min
Schwarzwurzelsuppe mit Hackbällchen
1 godz.
Hühnertopf à la Frikassee
1 godz. 15 min
Dunkle Grundsauce
4 Std. 30 Min
Mafalde mit Ente und Kürbis
45 min
Rindfleischsuppe
40 min
Feine Königsberger Klopse
1 godz.
Rinder-Cholent mit Winter-Gemüse
4h 20 min
Hühnerfrikassee
1 Std. 20 Min
Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen
35min