Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 高湯 (魚、雞、蔬菜高湯皆可)
- ¼ 茶匙 鹽, 依高湯鹹度調整
- 220 克 白莧菜, 去粗梗和莖,只取葉、切段
- 2 茶匙 太白粉, 與20克水調勻
- 50 克 魩仔魚
- ¼ 茶匙 魚露
- 少許 香油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 496 kJ / 118 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Błonnik
- 2.4 g