Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 10 folhas de hortelã
- 1 c. sopa de cebolinho picado
- 40 g azeite
- 1 lima, só o sumo
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de cominhos em pó
- 1 pitada de pimenta
- 1000 g água
- 200 g quinoa vermelha
- 200 g tomate cortado em cubos pequenos
- 200 g pepino cortado em rodelas finas
- 100 g queijo feta esfarelado
- 300 g alface romana
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de lentilhas com vinagrete de coco
1 Std. 30 Min
Salada de quinoa com tomate e espinafres
25min
Salada de quinoa e manga
1h
Salada de quinoa e grão com molho de mostarda
30min
Salada morna de quinoa e couve-de-bruxelas
1h
Salada de trigo sarraceno com camarão, agrião e laranja
30min
Sumo verde
10min
Crepes de trigo-sarraceno
15 Min
Sumo verde
10min
Pão ázimo de grão e patê de legumes com caril
50min
Barras geladas de cenoura e coco
30min
Quinoa malandra de cogumelos
40min