Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almôndegas
- 20 g sobras de pão
- 50 g cebola
- 1 ovo
- 450 g atum em lata escorrido
- 1 pitada de sal
- 1 c. chá de orégãos
- 1 pitada de pimenta
- Azeite q.b.
Molho e arroz
- 100 g cebola
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 400 g tomate cortado em pedaços
- 30 g vinho branco
- 600 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g arroz agulha
- Coentros picados q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2844.9 kJ / 680 kcal
- Białko
- 42.4 g
- Węglowodany
- 80.6 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1436.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de atum
1h 10 min
Tortilha de atum no forno
1j 30 menit
Salada de arroz e atum
1j
Empadão de feijão-branco com atum
40 min
Penne com atum
30 min
Arroz de atum com coentros
40 min
Almôndegas com molho de tomate
40 min
Lasanha de fiambre
55 Min
Hambúrgueres de arroz
40 min
Peitos de frango pizzaiola
50 menit
Lasanha de atum
1j
Empadão de arroz com cogumelos e frango
1j