Arroz com almôndegas de atum

Arroz com almôndegas de atum

3.8 58 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 doses

Składniki

Almôndegas
  • sobras de pão
    20 g
  • cebola
    50 g
  • ovo
    1
  • atum em lata escorrido
    450 g
  • sal
    1 pitada de
  • orégãos
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • Azeite q.b.
Molho e arroz
  • cebola
    100 g
  • dente de alho
    1
  • azeite
    30 g
  • tomate cortado em pedaços
    400 g
  • vinho branco
    30 g
  • água
    600 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • arroz agulha
    350 g
  • Coentros picados q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 680 kcal / 2844.9 kJ
Białko 42.4 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 80.6 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 1436.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...