Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g salsa
- 350 g cebola cortada em pedaços
- 500 g batata cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 1 ½ c. chá de sal
- 1000 g água
- 5 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 816 kJ / 195 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Creme de batata-doce e leite de coco
45min
Crème au Moulin Vert
40min
Aveludado de cebola e tomilho
40min
Creme de curgete
40min
Creme de feijão-branco com chouriço e alecrim
45min
Creme de couve-flor
45min
Creme de feijão-branco
30min
Creme de couve-flor com couve roxa
30min
Creme de ervilhas com queijo-creme
50min
Creme de cenoura, feijão-branco e caril
45min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Creme de abóbora e hortelã
40min