Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 50 g azeite
- 200 g bacalhau demolhado bem espremido
- 300 g leite
- 60 g farinha
- 10 g mostarda
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 20 g folhas de coentros
- 2 ovos cozidos cortados em pedaços pequenos
- 400 g massa folhada
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2259.1 kJ / 539.9 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 2829.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empada de alheira e grelos
1h
Koulibiac - Lombo de salmão em massa folhada
1h 25 min
Tarte de peixe e coentros com queijo da Ilha
50 min
Torta de bacalhau
2h 15min
Rolo de bacalhau com broa
50 min
Soufflé de atum
1h 15 min
Soufflé de peixe
1h
Soufflé de bacalhau e tomate seco
1h
Rolo de pescada e salmão
1h 15 min
Bacalhau espiritual
50 min
Rolo de bacalhau
2h
Fofo de peixe
1h 10 min