Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g água
- 50 g azeite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 400 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 100 g queijo mozarela cortado em pedaços
- 40 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 200 g polpa de tomate
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 500 g carne picada
- Orégãos q.b. p/ polvilhar
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2098.4 kJ / 501.5 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 752.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão com chouriço e queijo
1h 30min
Piza na grelha
1 Std. 25 Min
Piza de tomate e mozarela com pesto
1 Std. 10 Min
Mini pizas
1h 30min
Lasanha
1 Std. 10 Min
Vianinhas recheadas
50min
Piza de alheira, espinafres e ovos de codorniz
1 Std. 25 Min
Piza de Nápoles
50min
Piza de chouriço, mozarela e rúcula
55min
Piza 4 estações
1h
Piza a metro
1 Std. 10 Min
Piza de atum
1h 30min