Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g água
- 50 g azeite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 400 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 100 g queijo mozarela cortado em pedaços
- 40 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 200 g polpa de tomate
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 500 g carne picada
- Orégãos q.b. p/ polvilhar
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2098.4 kJ / 501.5 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 752.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza a metro
1h 10 min
Lasanha
1h 10 min
Almofadinhas de peru
40 min
Piza de chouriço, mozarela e rúcula
55 min
Piza bolonhesa fechada
1h 15 min
Minitartes de queijo e fiambre
1h
'Sidra'
45 min
Piza rápida de peperoni
1h
Piza na grelha
1h 25 min
Mini pizas
1h 30 min
Piza de Nápoles
50 min
Piza de atum
1h 30 min