Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g grão-de-bico seco
- 400 g couve-lombarda cortada em pedaços
- 1 chouriço cortado em rodelas
- 300 g abóbora cortada em cubos
- 1 c. chá de orégãos
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 300 g tomate em pedaços
- 1600 g água
- 2 c. chá de sal
- 100 g massa tipo cotovelo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Sopa de farrapos à alentejana
45 min
Sopa de grão com alho-francês
45 min
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30 min
Sopa de sabores de Inverno
50 min
Sopa ribollita
45 min
Sopa da horta
55 min
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
45 min
Sopa 2 feijões
45 min
Sopa de feijão-frade e espinafres
35 min
Sopa de entulho
1h 30 min
Sopa de feijão frade com coentros
30 min
Sopa do campo
40 min