Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di mandorle pelate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1079 kJ / 258 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchero all'arancia e spezie
2 Std. 15 Min
Panettone gastronomico
26h
Cantucci
1 godz. 50 min
Semifreddo alle amarene sciroppate (per 2 persone)
1óra 15p
Colomba classica
6 godz. 45 min
Biscotti pomodori secchi e Gorgonzola
1h 30 min
Stelle di pan di zenzero
1h 35min
Colomba salata mortadella e pistacchi
1óra
Canestrelli salati al formaggio e frutta secca
1h 30 min
Cantuccini pistacchio, pomodori secchi e olive
40 min
Cantuccini di Prato
1óra
Crema Bimby ®
45 min