Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aroma
- 1 arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 30 g di miele
- 20 g di Rum bianco
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Poolish
- 15 g di lievito di birra fresco
- 80 g di farina manitoba
- 50 g di acqua
Primo impasto
- 150 g di acqua
- 100 g di farina manitoba
- 200 g di farina integrale
- 2 tuorli
- 100 g di zucchero
- 100 g di burro morbido, a tocchetti
Secondo impasto
- 50 g di farina integrale
- 2 tuorli
- 30 g di farina manitoba
- 1 cucchiaino di sale
- 80 g di zucchero
- 25 g di burro morbido, a tocchetti
- 150 g di mirtilli
Terminare la preparazione
- burro
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 15058 kJ / 3599 kcal
- Białko
- 73.4 g
- Węglowodany
- 548.2 g
- Tłuszcz
- 120.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 69 g
- Błonnik
- 42.9 g
- Sód
- 306 mg
Alternatywne przepisy
Corona di pane con il sesamo
15h 30min
Panettone con fichi e noci
7hod. 30min
Mostriciattoli alla zucca
4h
Pane semintegrale a lievitazione naturale
15h 30min
Pagnotte alla curcuma e semi di girasole
3h 10min
Pane al rosmarino e salvia
18h
Colomba classica
6 godz. 45 min
Pane dolce alla frutta
2 godz. 55 min
Maritozzo romano
11 godz.
Ciambellone integrale noci e fichi
2h
Ravioli al radicchio
1h 10 min
Focaccia di zucca
1sa 35 dk