Panettone integrale con mirtilli

Panettone integrale con mirtilli

4.0 28 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 13 godz. 10 min
1 pezzo

Składniki

Aroma
  • 1 arancia la scorza (senza la parte bianca)
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 30 g di miele
  • 20 g di Rum bianco
  • 1 stecca di vaniglia i semini
Poolish
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 80 g di farina manitoba
  • 50 g di acqua
Primo impasto
  • 150 g di acqua
  • 100 g di farina manitoba
  • 200 g di farina integrale
  • 2 tuorli
  • 100 g zucchero
  • 100 g di burro morbido, a tocchetti
Secondo impasto
  • 50 g di farina integrale
  • 2 tuorli
  • 30 g di farina manitoba
  • 1 cucchiaino di sale
  • 80 g zucchero
  • 25 g di burro morbido, a tocchetti
  • 150 g di mirtilli
Terminare la preparazione
  • burro

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 306 mg
Białko 73.4 g
Kalorie 15058 kJ / 3599 kcal
Tłuszcz 120.1 g
Błonnik 42.9 g
Tłuszcz nasycony 69 g
Węglowodany 548.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...