Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 170 g di farina tipo 00
- 50 g di burro, a pezzi
- 15 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 50 g di vino bianco
Ripieno
- farina q.b.
- burro q.b.
- 25 g di mandorle pelate
- 25 g di gherigli di noci
- 25 g di nocciole sgusciate
- 50 g di fette biscottate, a pezzi
- 25 g di vino bianco
- 100 g di miele
- 50 g di pinoli sgusciati
- 25 g di uvetta
- 25 g di scorza di arancia candita
- 25 g di scorza di limone candita
- 5 g di cannella in polvere
- 1 pizzico di noce moscata
- 1 pizzico chiodi di garofano in polvere
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 906 kJ / 216.5 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amor polenta
1 Std. 5 Min
Panone di Natale
2h 30min
Torta di rose di mele
1h 10min
Mattonella di strüdel
20h
Faraona delle feste con arance e castagne
2h 30min
Gelato al Primitivo di Manduria
24 Std. 30 Min
Focaccia dolce
45 min
Castagnole
1u. 20min
Baci di dama calabresi
1u.
Salsa agrodolce alla parmigiana
25min
Ravioli alle erbe aromatiche e crema di ortiche
1h 50min
Crostata di pere al cioccolato
1u. 20min