Spongata

Spongata

4.9 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 godz. 35 min
12 fette

Składniki

Pasta al vino
  • 170 g di farina tipo 00
  • 50 g di burro a pezzi
  • 15 g zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 50 g di vino bianco
Ripieno
  • farina q.b.
  • burro q.b.
  • 25 g di mandorle pelate
  • 25 g di gherigli di noci
  • 25 g di nocciole sgusciate
  • 50 g di fette biscottate a pezzi
  • 25 g di vino bianco
  • 100 g di miele
  • 50 g di pinoli sgusciati
  • 25 g di uvetta
  • 25 g di scorza di arancia candita
  • 25 g di scorza di limone candita
  • 5 g di cannella in polvere
  • 1 pizzico di noce moscata
  • 1 pizzico chiodi di garofano in polvere
  • 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
  • zucchero a velo q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 4.4 g
Kalorie 906 kJ / 216.5 kcal
Tłuszcz 9.9 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 27.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...