Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 170 g di farina tipo 00
- 50 g di burro, a pezzi
- 15 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 50 g di vino bianco
Ripieno
- farina q.b.
- burro q.b.
- 25 g di mandorle pelate
- 25 g di gherigli di noci
- 25 g di nocciole sgusciate
- 50 g di fette biscottate, a pezzi
- 25 g di vino bianco
- 100 g di miele
- 50 g di pinoli sgusciati
- 25 g di uvetta
- 25 g di scorza di arancia candita
- 25 g di scorza di limone candita
- 5 g di cannella in polvere
- 1 pizzico di noce moscata
- 1 pizzico chiodi di garofano in polvere
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 906 kJ / 216.5 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumiri
1 Std. 30 Min
Nadalin
6h 30min
Dado di carne
45min
Coppe di colomba all'ananas
2 Std. 20 Min
Zelten
2h 55min
Tegole al cacao con mandorle
12 Std. 30 Min
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1h 35 min
Semifreddo nocciolato
8h 20min
Fiordilatte bolognese
9h 30min
Torta di rose
2h
Brutti ma buoni di Gavirate
1 Std. 55 Min
Torta sbrisolona
55 min