Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pecorino stagionato a pezzi
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 50 g di Provolone piccante a pezzi
- 40 g di gherigli di noci
- 40 g di pinoli sgusciati
- 40 g di mandorle pelate
- 40 g di nocciole sgusciate
- 250 g di farina tipo 1
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- ½ cucchiaino di sale
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaino di acqua
- semi di sesamo q.b.
- semi di papavero q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 351 kJ / 84 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti al pecorino e mousse di barbabietola
1 Std. 30 Min
Cantucci al rosmarino
1 Std. 30 Min
Biscotti salati con olive nere e semi di chia
1 Std. 30 Min
Colomba salata
3 Std. 10 Min
Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele
4u. 50min
Biscotti pomodori secchi e Gorgonzola
1 Std. 30 Min
Bignè con tre mousse
2h
Frollini salati al rosmarino
1 Std. 30 Min
Cantuccini pistacchio, pomodori secchi e olive
40min
Frollini salati al formaggio, olive e pomodori secchi
1 Std.
Rose di bresaola con crema ai pomodori secchi (per 2 persone)
25 Min
Brutti ma buoni di Gavirate
1 Std. 55 Min