Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di farina di mais tipo fioretto
- 250 g di farina senza glutine
- 160 g di acqua + q.b.
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 60 g di olio di sesamo
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate, consentito da prontuario
- 1 cucchiaino di sale
- 40 g di mais soffiato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 465.4 kJ / 111.2 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mix di farina integrale (senza glutine)
10 Min
Grissini torinesi
1 Std. 35 Min
Crackers all'acqua
3h
Grissini alle erbe (senza glutine)
2 Std.
Fette biscottate (senza glutine)
3 Std. 10 Min
Ketchup
1 Std. 20 Min
Crackers di soia
3h
Attorcigliati al sale marino
3j 15 mnt
Crackers di riso
3 Std. 10 Min
Ketchup light
1h 10min
Crostini alle lenticchie (senza glutine)
1 Std. 30 Min
Frozen yogurt con cioccolato e granelle
10h 30 min