Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g vinho tinto
- 5 dentes de alho
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1000 g coelho cortado em pedaços pequenos
- 1 folha de louro
- 80 g cebola
- 30 g azeite
- 15 g banha
- 1 chouriço de carne
- 1 farinheira
- 1 chouriço mouro
- 400 g arroz
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2595.6 kJ / 620.4 kcal
- Białko
- 39.1 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 268.1 mg
Alternatywne przepisy
Vitela guisada com massa
9 Std. 20 Min
Arroz de grelos
45 min
Coelho estufado com esparguete
9 Std.
Coelho à diplomata
50 min
Arroz de cabidela
50 min
Coelho à transmontana
7h 30min
Frango na púcara
50 min
Chanfana de borrego
24h
Borrego à moda de Alpiarça
25h
Arroz de coelho e espinafres
40 min
Arroz de pato à Lafões
1h 40min
Arroz de pato
1h 5min