Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g água
- 1500 g polvo descongelado
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite
- 500 g tomate maduro s/ pele
- 1 pitada de sal
- ½ c. chá de piripíri
- 3 pés de salsa, mais q.b. p/ polvilhar
- Pão torrado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 283 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Ensopado de polvo à algarvia
1h 10min
Lulas guisadas
50min
Caldeirada de Lulas
45min
Bacalhau à moda de Braga
40min
Chanfana de borrego
24h
Polvo guisado
55min
Caldeirada de amêijoas
2 Std. 45 Min
Arroz de polvo
1h 15 min
Feijoada de atum fresco
40min
Feijoada de polvo
1h 30min
Bacalhau à Soutelo
25 min
Polvo à lagareiro
1h 30min