Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g água
- 1500 g polvo descongelado
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite
- 500 g tomate maduro s/ pele
- 1 pitada de sal
- ½ c. chá de piripíri
- 3 pés de salsa, mais q.b. p/ polvilhar
- Pão torrado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 283 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Bacalhau à moda de Braga
40min
Polvo guisado
55min
Feijoada à transmontana
45 min
Guisado dos reis
13h 10min
Polvo guisado do Faial
1h 10min
Arroz de cabidela
50min
Peixe à Portuguesa
6 Std. 45 Min
Feijoada de polvo
1h 30 min
Amêijoas com pescada, camarão e molho de coentros
3h
Polvo com molho de ervas
1u.
Polvo à lagareiro
1h 30 min
Estufado de peixe com camarão e ameijoas
40min