Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g cabrito cortadas em pedaços
- Sal q.b. p/ temperar
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 250 g tomate maduro s/ pele cortado em pedaços
- 30 g banha
- 50 g azeite
- 100 g vinho branco
- 1 folha de louro
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas
- Fatias de pão tipo alentejano q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2935.3 kJ / 701.6 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 52.9 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 227.4 mg
Alternatywne przepisy
Açorda de marisco
30 min
Feijoada
1h 10min
Cozido à portuguesa
1 godz. 35 min
Ensopado de borrego
1h
Chanfana de borrego
24h
Borrego à moda de Alpiarça
25 Std.
Cabrito no forno com migas de espargos
10h 5min
Guisado de borrego
13h
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min
Borrego guisado com batatinha nova
55min
Arroz de pato
1h 5min
Açorda alentejana de bacalhau
30 min