Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 douradas pequenas (250 g cada aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 4 dentes de alho
- 10 g coentros, só as folhas, mais q.b picados p/ guarnecer
- 50 g azeite
- 1200 g água
- 500 g pão alentejano cortado em fatias finas
- 2 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 9576.8 kJ / 2288.9 kcal
- Białko
- 377.4 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 55.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 2516 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peixe ao sal
1u.
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1 Std. 5 Min
Risoto preto com chocos
1u.
Raia alhada
40min
Burras em vinho tinto
12sa 55 dk
Peixe à Portuguesa
6 Std. 45 Min
Feijoada de chocos
40min
Sela de borrego com migas de espargos
9 Std. 25 Min
Migas alentejanas com entrecosto
1h 30 min
Choquinhos à Bulhão Pato
30min
Arroz de pato
1 Std. 5 Min
Açorda de marisco
30min