Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 douradas pequenas (250 g cada aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 4 dentes de alho
- 10 g coentros, só as folhas, mais q.b picados p/ guarnecer
- 50 g azeite
- 1200 g água
- 500 g pão alentejano cortado em fatias finas
- 2 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 9576.8 kJ / 2288.9 kcal
- Białko
- 377.4 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 55.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 2516 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Açorda de marisco
30min
Massada de cherne
40min
Feijoada de chocos
40min
Feijoada de lingueirão e batata-doce
2h 55min
Borrego à moda de Alpiarça
25 Std.
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1 godz. 5 min
Choquinhos à Bulhão Pato
30min
Arroz de lingueirão
3h
Massada de peixe
55min
Cabrito no forno com migas de espargos
10h 5min
Arroz de polvo
1h 15 min
Feijoada de chocos
45min