Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 2 c. chá de sal
- 300 g esparguete
- 35 g azeite
- 2 dentes de alho
- 10 g salsa
- 1 malagueta vermelha (opcjonalnie)
- 300 g tomate maduro cortado em pedaços pequenos
- 20 g vinagre balsâmico
- 500 g miolo de berbigão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 294 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de atum com coentros
40min
Choquinhos salteados com batata a murro
1u.
Farófias com caramelo
25min
Salada de arroz com camarão e legumes
30min
Arroz com cogumelos, nabiças e linguiça
35min
Esparguete de frutos do mar
45 min
Arroz de berbigão da avó da Catarina
2h 50min
Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado
30min
Salada de fusilli com calamares
50min
Favas com coentros e ovos escalfados
1 Std. 5 Min
Sopa de peixe alentejana
40min
Arroz com cenoura e ervilhas
30min