Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g ossos de porco cortados em pedaços pequenos
- 300 g chispe de porco cortado em pedaços pequenos
- 250 g entremeada cortada em pedaços pequenos
- 25 g sal, mais q.b. p/ temperar
- 500 g couve-lombarda cortada em pedaços pequenos
- 1000 g água, mais q.b. p/ cozer
- 200 g chouriço de carne cortado em três pedaços
- 150 g cenoura cortada em pedaços pequenos
- 180 g batata cortada em cubos
- 130 g farinheira
- 250 g grão-de-bico cozido
- 250 g feijão-manteiga cozido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3595 kJ / 859.2 kcal
- Białko
- 50.6 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 58.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.9 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 2631.2 mg
Alternatywne przepisy
Tortilha de batata, bacon e queijo
50min
Costeletas de porco com molho de café
40min
Salada grega com frango cozido a vapor - TM6
Brak ocen
Caracóis
1 Std. 30 Min
Sopa de grão e linguiça
25 Min
Sopa grega de feijão (Fasolada)
30min
Sopa de feijão e espinafres
30min
Molho soubise
30min
Sopa de entulho
1 Std. 30 Min
Misturas
1 Std.
Sopa de batata e abóbora com camarão
45min
Almôndegas com legumes estufados
45min