Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g água
- 700 g polvo descongelado
- 30 g chalota
- 30 g azeite
- 400 g curgete cortada em pedaços
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 910 kJ / 217 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 881 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetes de truta a vapor com puré de brócolos
40 Min
Tártaro de bacalhau e melancia
Brak ocen
Salada de bacalhau com orzo
45 Min
Camarão crocante com puré de brócolos e tomate
45 Min
Azevias no forno com puré de aipo
1 Std.
Caldo de legumes - TM5
30 Min
Dourada ao vapor com salada de batata
35 Min
Polvo no forno com risoto de grelos
1 Std. 40 Min
Raia alhada
40 Min
Polvo à moda do Minho
50 Min
Arroz preto com manga e salmão
35 Min
Polvo à lagareiro
1 Std. 30 Min