Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g água
- 700 g polvo descongelado
- 30 g chalota
- 30 g azeite
- 400 g curgete cortada em pedaços
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 910 kJ / 217 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 881 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão ao vapor com arroz de gengibre e couve marinada
35 Min
Salmão a vapor com molho agridoce
40min
Filetes de truta a vapor com puré de brócolos
40min
Espargos com presunto
45min
Salada de feijão-verde
45min
Lasanha de coelho com massa de castanha
1h 50min
Salmão com bulgur e molho de manga verde
35 Min
Coxas de pato com nabo e molho de laranja
Brak ocen
Cozer 800 g de espargos
50 Min
Atum braseado com puré de cenoura e legumes ao vapor
50 Min
Taças de couve roxa com frango
25 min
Salmão ao vapor com salada de bulgur e molho de iogurte
45min