Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 170 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 150 g salsichas frescas, s/ pele
- 350 g carne picada
- 200 g tomate em pedaços
- 15 g vinho branco
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de orégãos
- 4 folhas de manjericão
- 1 c. chá de sal
Puré
- 800 g batata (de casca vermelha p/ fritar), cortada em pedaços
- 300 g leite
- 1 c. chá de sal
- 20 g manteiga
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 4 claras de ovo
- 2 c. sopa de ketchup
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza múmia
1 Std. 20 Min
Chocolate quente de avelã
10min
Bolos-fantasma
1h
Dedos de salsicha do Halloween
1h
Ossos com chocolate
1 Std. 45 Min
Olhos de queijo e azeitona
1 Std. 20 Min
Lasanha
50min
Cemitério de Halloween
35min
Caldo de legumes - TM5
30min
Dedos de amêndoa
2 Std.
Empada de frango mediterrânica
50min
Bolonhesa de carne
50min