Lombinho de porco com molho de mostarda e batatas

Lombinho de porco com molho de mostarda e batatas

4.6 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 doses

Składniki

  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
    1600 g
  • lombinho de porco cortado em fatias (1 cm aprox.)
    900 g
  • cogumelos frescos laminados
    200 g
  • água
    700 g
  • vermute seco
    180 g
    180 g vinho da madeira seco ou doce
  • cebola cortada em quartos
    120 g
  • dentes de alho (opcjonalnie)
    2
  • mostarda à antiga (à l'ancienne)
    3 c. sopa de
  • caldo de galinha caseiro
    2 c. chá de
    2 cubos de caldo de galinha, esfarelado
  • sal
    2 c. chá de
  • pimenta preta
    2 pitadas de
  • natas c/ 35% de gordura
    200 g
  • amido de milho
    2 c. sopa cheias de
  • salsa picada p/ guarnecer
    3 - 6 pés de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 230 kcal / 965 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 947 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...