Salmão com molho de cogumelos e batata

Salmão com molho de cogumelos e batata

4.4 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 doses

Składniki

Salmão e batatas
  • Manteiga q.b. p/ untar
  • lombos de salmão s/ pele (120-200 g unid. aprox., 2 cm de espessura)
    4
  • limão (raspa e sumo)
    1
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • água
    500 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços (2-3 cm)
    600 g
Molho de cogumelos
  • chalota cortada em pedaços
    100 g
  • manteiga
    10 g
  • cogumelos frescos cortados em fatias
    300 g
  • vinho branco seco
    50 g
  • natas
    50 g
  • queijo fundido
    200 g
    200 g queijo-creme
  • noz-moscada
    2 pitadas de
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 660 kcal / 2763 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 1137 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...