Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 200 g batatinha nova
- 400 g feijão-verde redondo cortado ao meio
- ½ chalota
- 20 g azeite
- 250 g leite
- 20 g farinha
- 1 c. chá de caril em pó (ver dica)
- ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 588 kJ / 141 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 225 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozer 700-1000 g de batata ou batata-doce
55min
Massa gratinada com couve-flor e queijo fumado
1h
Massa integral com legumes salteados
35min
Saltear 200 g de beringela
30min
Cozer 400-800 g de feijão-verde
40min
Cozer 700-1000 g de nabo
Brak ocen
Cozer 100-300 g de cogumelos Paris
20min
Refogar 250 g de chalota
25min
Cozer 700-1200 g de batata-nova
50min
Cozer 200-300 g de feijão-verde
35min
Cozer 400-800 g de couve
30min
Cozer 400-800 g de brócolos
35min