Bacalhau com vinho do Porto

Bacalhau com vinho do Porto

4.2 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 doses

Składniki

  • postas de bacalhau demolhado finas, s/ pele e s/ espinhas
    700 g
  • Farinha q.b. p/ panar
  • Azeite q.b. p/ fritar
  • tomate maduro cortado em pedaços
    600 g
  • dentes de alho
    2
  • salsa
    20 g
  • cogumelos frescos laminados
    200 g
  • vinho do Porto
    40 g
  • Sal q.b.
  • pimenta
    1 pitada de
  • batata cortada às rodelas grossas (1,5 cm de espessura aprox.)
    800 g
  • Pão ralado q.b.
  • ovos batidos
    2

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 623 kcal / 2605 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...