Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 1000 g ovas de pescada frescas (pequenas)
- ½ c. chá de sal
- 120 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- 4 dentes de alho
- 1 malagueta s/ sementes, cortada em rodelas
- ½ laranja, só o sumo
- 1 limão (raspa e sumo)
- Coentros picados q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2767.5 kJ / 661.5 kcal
- Białko
- 57.2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 45.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 527.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sapateira recheada
5min
Creme de couve-flor e coentros e Bacalhau com cebolada de pimentos e grão
1h 5min
Favada
55 min
Salada de ovas
40 min
Cozer 400 g de camarão
20 min
Mexilhões com caril de abacaxi e arroz de coentros
1h
Canja de conquilhas
2 godz. 20 min
Choquinhos à Bulhão Pato
30 min
Omeleta de espargos com tomate
35 min
Caldo de borrego com hortelã
50 min
Raia alhada
40 min
Cozer 500 g de camarão
25 min