
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice and Cabbage
- 30 oz water
- 4 oz long-grain rice
- 16 savoy cabbage leaves divided
Filling
- 4 oz yellow onion in pieces
- 3 ½ oz fennel bulb quartered (approx. 1 sm.)
- 3 garlic cloves
- 1 tsp oil
- ¾ tsp salt
- ½ tsp ground cumin to taste
- ½ tsp paprika
- 4 oz fresh cremini mushrooms thinly sliced
- 8 oz ground beef broken into pieces
- 4 oz Granny Smith apple cored, peeled, diced (½ in.), plus extra to garnish
Sauce
- 16 oz tomatoes quartered (approx. 4)
- 4 oz water
- 2 oz brown sugar to taste
- 1 oz apple cider vinegar
- 2 tbsp tomato paste
- 2 tsp Worcestershire sauce
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 152 kcal / 636 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Błonnik
- 2 g