Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1000 g d'eau
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 400 g de courgettes, non épluchées et coupées en bâtonnets
- 200 g de lardons
- 250 g de pâtes sèches aux légumineuses, sans gluten
- 125 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 10 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2016.8 kJ / 480.8 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâtes carbonara au chou romanesco
35min
Courgette façon pizza
40min
Pâtes aux courgettes, basilic et parmesan
40min
Omelette brocoli-jambon
35min
Gratin de coquillettes au poireau
45 Min
Emincé de dinde, haricots plats et chorizo
45 Min
Pâtes aux poireaux et champignons
35min
Gratin de courgette aux lardons
40min
Risotto au chou-fleur
45 Min
Courgette au jambon
1小时
Risotto aux petits pois-carotte
45 Min
Courge spaghetti façon carbonara
1小时 15 分钟