Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di lievito di birra fresco
- 140 g di latte
- 60 g di zucchero
- 200 - 220 g di farina tipo 00
- 200 g di farina manitoba
- 2 uova medie
- 80 g di burro, 40 g a tocchetti e 40 g fuso
- 250 g di confettura di albicocche
- 20 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1821 kJ / 435.2 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia alla cannella
3h 10min
Grießnockerl (gnocchi di semolino austriaci)
30 Min
Laugenbrötchen (Panini di Heidi)
4sa 30 dk
Torta russa di Verona
2 godz.
Salsa bolzanina
15 Min
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4óra 20p
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30 Min
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
1u. 10min
Strangolapreti alla trentina
4h
Spatzle con salmone e zafferano
40 Min
Buchteln alla confettura di prugne
4 godz. 10 min
Treccia molisana pasquale
4sa 30 dk