Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di uvetta passa
- 30 g di Rum
- 4 albumi
- 4 tuorli
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 100 g di farina tipo 00
- 175 g di latte intero
- 50 g di zucchero
- 60 g di burro
- 30 g di zucchero a velo
- 240 g di confettura di mirtilli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1566.8 kJ / 374.3 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle di Cannara
1 Std.
Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)
35 Min
Grießnockerl (gnocchi di semolino austriaci)
30 min
Bundnerfleisch (zuppa d’orzo grigionese)
55 Min
Kaiserschmarrn (pancake dolci con uvetta)
35 Min
Crumble di mele e ciliegie
1 Std.
Zuppa di cipolle
1 Std.
Torta russa di Verona
2 Std.
Zuppa di cipolle alla francese in crosta di sfoglia
1h 30 min
Crumble alle prugne
1 Std.
Clam Chowder (zuppa di vongole del New England)
1 Std.
Crumble mele, fragole e rabarbaro
1 Std.