Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pane bianco, non completamente raffermo (di 1 giorno)
- 200 g di latte tiepido
- 50 g di cipolla bianca a pezzi
- 150 g di speck a cubetti o a fette
- 3 fili di erba cipollina fresca
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di burro
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 50 g di farina
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2918.3 kJ / 697.5 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Spatzle di zucca con salsiccia
1h
Bundnerfleisch (zuppa d’orzo grigionese)
55min
Spatzle alla barbabietola
30min
Canederli allo speck
2 godz. 40 min
Goulash di manzo con canederli al vapore
1 Std. 40 Min
Salsa bolzanina
15 min
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
1h 10min
Knodel di spinaci in salsa di pomodoro
1h
Kartoffelsalat
50min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Kaiserschmarren
50min
Spatzle agli spinaci
1h