Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 uova
- 60 g di farina tipo 00
- 120 g di latte
- 2 cucchiaino di sale
- 100 g di cipolla a metà
- 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 100 g di sedano rapa a pezzi
- 100 g di porro ad anelli
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ gambo di sedano a pezzi
- 2 foglie foglie di alloro secche
- 5 grani di pepe nero
- 1200 g di acqua
- olio extravergine di oliva q.b.
- ½ mazzetto erba cipollina fresca, tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 739 kJ / 176.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1064.8 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40min
Casarecce crema di formaggi e salsiccia
30min
Knodel di spinaci in salsa di pomodoro
1h
Canederli al formaggio
1h
Risotto agli asparagi bianchi con uovo grattugiato
40min
Zuppa di noodles con mazzancolle
30min
Goulash di manzo con canederli al vapore
1h 40min
Strangolapreti alla trentina
4h
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
1h 10min
Bundnerfleisch (zuppa d’orzo grigionese)
55min
Coleslaw
10 min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1h 10min