Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 2 uova
- 125 g di burro a pezzi
- 300 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 200 g di confettura di albicocche
Copertura
- 200 g di mandorle pelate
- 200 g di nocciole sgusciate
- 130 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 175 g di burro a pezzi
Terminare la preparazione
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1 Std. 50 Min
Chicchi di caffè
2 Std. 30 Min
Biscotti intrecciati (di Erica Liverani)
1 Std. 20 Min
Salsa al cioccolato
20min
Pasta Choux
2 Std.
Torta frangipane
1 Std. 25 Min
Biscotti alle nocciole e fondente (senza lattosio)
35min
Treccine alle nocciole
50 Min
Torta agli amaretti con cioccolato fondente al profumo di arancia
2 Std.
Torta morbida con frutta secca e cioccolato
1 Std. 15 Min
Brutti ma buoni di arachidi
3 Std. 45 Min
Torta Susanna
2 godz. 40 min