Triangoli alle nocciole e mandorle (nussecken)

Triangoli alle nocciole e mandorle (nussecken)

4.7 36 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
50 pezzi

Składniki

Impasto
  • 100 g zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
  • 2 uova
  • 125 g di burro a pezzi
  • 300 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 200 g di confettura di albicocche
Copertura
  • 200 g di mandorle pelate
  • 200 g di nocciole sgusciate
  • 130 g zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
  • 175 g di burro a pezzi
Terminare la preparazione
  • 200 g cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 2.7 g
Kalorie 724 kJ / 173 kcal
Tłuszcz 11.4 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 23.9 g
Węglowodany 14.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...