Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Canederli
- 60 g di burro a pezzi
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di farina di semola di grano duro
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 2 uova
- 20 albicocche piccole
- 10 zollette di zucchero
Terminare la preparazione
- 120 g di burro a pezzi
- 180 g di germe di grano
- 50 g di zucchero
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2125 kJ / 508 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 54.1 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchteln
4h
Kaiserschmarren
50 min
Salsa olandese
30 min
Frittelline all'aglio selvatico con crema alle erbe
40 min
Fritole veneziane
2h 40min
Salsa bolzanina
15 menit
Composta di pomodori e capperi
1h
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
1 Std. 10 Min
Contorno di asparagi bianchi con salsa olandese allo yogurt
45 min
Gnocchi de' susini
1h
Kaiserschmarrn (pancake dolci con uvetta)
35 min
Gnocchi con la "fioreta"
30 min