Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 70 g di farina di segale
- 140 g di farina tipo 00
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 uovo
- 60 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 50 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di patate cotte, a tocchetti (vedere consigli)
- 250 g di ricotta ben scolata
- 1 cucchiaino raso di sale
- 5 g di erba cipollina fresca, tritata finemente
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 494.7 kJ / 118.3 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 285 mg
Alternatywne przepisy
Baklava
1 Std. 30 Min
Ravioli alla valtellinese
1 Std. 45 Min
Granita di albicocche
10min
Limonata alle viole
10min
Bubble tea
1h 20min
Canederli alle albicocche
1 Std. 50 Min
Sangria
10min
Cupcake con lamponi e cocco
2h 20 min
Nidi pasquali meringa, frutta e cioccolato
30min
Korean beef bulgogi (TM6)
1 Std. 30 Min
Sushi Burrito
45 Min
Bussolai di Burano
2 Std.