Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 70 g di farina di segale
- 140 g di farina tipo 00
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 uovo
- 60 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 50 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di patate cotte, a tocchetti (vedere consigli)
- 250 g di ricotta ben scolata
- 1 cucchiaino raso di sale
- 5 g di erba cipollina fresca, tritata finemente
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 494.7 kJ / 118.3 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 285 mg
Alternatywne przepisy
Crêpes con confettura di lamponi
2h
Grissini Rubatà
2 godz. 30 min
Laugenbrötchen (Panini di Heidi)
4sa 30 dk
Kaiserschmarrn (pancake dolci con uvetta)
35 Min
Misto di mitili all'orientale con riso basmati
50 Min
Torta Palpiton
1h 30min
Torta ai mirtilli
2h
Quesadillas di pollo chipotle con guacamole e pico de gallo
1h
Strauben
40min
Pollo Garam masala con riso basmati (Bimby Friend)
40min
Spatzle di cavoletti con speck
1h
Crêpes Suzette
35 Min