Lemon cupcakes with citrus syrup
TM6 TM5

Lemon cupcakes with citrus syrup

4.2 (145 ocen)

Składniki

Cupcakes

  • 60 g white sugar
  • 1 lemon, zest only, no white pith
  • 130 g butter
  • 2 eggs
  • 1 egg yolk
  • 170 g self-raising flour
  • 180 g coconut milk
  • 1000 g water

Citrus dessert syrup

  • 170 g white sugar
  • 15 g water
  • 60 g lemon juice (approx. 2 lemons)
  • desiccated coconut, toasted or untoasted, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1045 kJ / 249 kcal
Białko
3.4 g
Węglowodany
30.1 g
Tłuszcz
13.2 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Błonnik
0.8 g
Sód
181.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy