Lemon cupcakes with citrus syrup

Lemon cupcakes with citrus syrup

4.1 147 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 portions

Składniki

Cupcakes
  • white sugar
    60 g
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • butter
    130 g
  • eggs
    2
  • egg yolk
    1
  • self-raising flour
    170 g
  • coconut milk
    180 g
  • water
    1000 g
Citrus dessert syrup
  • white sugar
    170 g
  • water
    15 g
  • lemon juice (approx. 2 lemons)
    60 g
  • desiccated coconut toasted or untoasted, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 249 kcal / 1045 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 30.1 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 181.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...