
Urządzenia i Akcesoria
Creamy vanilla yoghurt
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz.
8 portions
Składniki
-
natural yoghurt (see Tips)55 g
-
full cream milk (see Tips)1000 g
-
vanilla bean pod split (see Tips)½
-
full cream milk powder (see Tips)50 g
-
caster sugar (optional)40 g
-
lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder30 g
-
water250 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
132.5 kcal /
554.5 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
81.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Runny custard
15 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 10 min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11 godz.
Custard
10 min
Peanut brittle
1 godz. 30 min
Pot-set plain yoghurt
12 godz.
Greek-style yoghurt with honey walnuts
13 godz. 5 min
Custard (TM6)
15 min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 min
Yoghurt with red berry coulis
13 godz. 20 min
Natural yoghurt (Varoma method)
13 godz.