
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g natural yoghurt (see Tips)
- 1000 g full cream milk (see Tips)
- ½ vanilla bean, pod split (see Tips)
- 50 g full cream milk powder (see Tips)
- 40 g caster sugar (optional)
- 30 g lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- 250 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 554.5 kJ / 132.5 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 81.5 mg
Alternatywne przepisy
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 λεπτ.
Cooked mayonnaise
5 Min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11 godz.
Custard
10 Min
Honeycomb
1h 30 min
Pot-set plain yoghurt
12h
Sweetened condensed milk
35 Min
Natural yoghurt (Varoma method)
13h
Yoghurt with apple and blueberry compote
13h
Custard (TM6)
15 λεπτ.
Yoghurt with red berry coulis
13 Std. 20 Min
Fruity dream (TM6)
10 Min