Urządzenia i Akcesoria
Creamy vanilla yoghurt
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz.
8 portions
Składniki
-
natural yoghurt (see Tips)55 g
-
full cream milk (see Tips)1000 g
-
vanilla bean pod split (see Tips)½
-
caster sugar (optional)40 g
-
full cream milk powder (see Tips)50 g
-
water250 g
-
lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
81.5 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
554.5 kJ /
132.5 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quick grated pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, using modes)
5min
Homemade Custard
15min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11h
Natural yoghurt (Varoma method)
13h
Caramelised onions (400-500 g)
25min
Custard
10min
Pot-set plain yoghurt
12h
Yoghurt with apple and blueberry compote
13h
Yoghurt with red berry coulis
13h 20min
Fruity dream
10min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15min