
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcakes
- 250 g raw sugar
- 200 g unsalted butter room temperature
- 4 eggs
- 2 tsp natural vanilla extract
- 2 tsp baking powder
- 400 g plain flour
- 250 g full cream milk
Frosting
- 120 g white chocolate broken into pieces
- 60 g pouring (whipping) cream
- 200 g unsalted butter cut into pieces
- 300 g pure icing sugar
Shards
- 250 g white sugar
- 1070 g water
- 1 tbsp glucose syrup
- 50 g vinegar
Assembly
- 3 tbsp condensed milk
- 2 - 3 drops red food colouring (natural)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 380.1 kcal / 1590.3 kJ
- Białko
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Węglowodany
- 52 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Sód
- 66.3 mg