Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcakes
- 250 g raw sugar
- 200 g unsalted butter, room temperature
- 4 eggs
- 2 tsp natural vanilla extract
- 2 tsp baking powder
- 400 g plain flour
- 250 g full cream milk
Frosting
- 400 g pure icing sugar
- 120 g white chocolate, broken into pieces
- 60 g pouring (whipping) cream
- 200 g unsalted butter, cut into pieces
Shards
- 250 g white sugar
- 1070 g water
- 1 tbsp glucose syrup
- 50 g vinegar
Assembly
- 3 tbsp condensed milk
- 2 - 3 drops red food colouring (natural)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1686 kJ / 401.4 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 54.2 mg
Alternatywne przepisy
Simple butter biscuits
3h 20min
Chocolate chip cookies
50min
Chocolate chip muffins
40 Min
Buttercream icing
10 min
American-style pancakes
40 Min
Vanilla frosting
1 Std. 35 Min
Buttercream icing
5 Min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1h 15min
Chocolate cupcakes
1h 20 min
Basic chocolate cupcakes
40 Min
Basic vanilla cake
55 min
Basic vanilla cupcakes
35min