Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcakes
- 250 g raw sugar
- 200 g unsalted butter, room temperature
- 4 eggs
- 2 tsp natural vanilla extract
- 2 tsp baking powder
- 400 g plain flour
- 250 g full cream milk
Frosting
- 400 g pure icing sugar
- 120 g white chocolate, broken into pieces
- 60 g pouring (whipping) cream
- 200 g unsalted butter, cut into pieces
Shards
- 250 g white sugar
- 1070 g water
- 1 tbsp glucose syrup
- 50 g vinegar
Assembly
- 3 tbsp condensed milk
- 2 - 3 drops red food colouring (natural)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1686 kJ / 401.4 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 54.2 mg
Alternatywne przepisy
Two-layer chocolate cake
3 godz. 20 min
Robot cake
2h
Mixed berry pavlova stack
5sa 30 dk
Decadent dark chocolate brownies
1 Std. 30 Min
Buttercream icing
5min
Chocolate crackle surprise
2h 30min
Basic vanilla cake
55min
Basic chocolate cupcakes
40 Min
Chocolate cupcakes
1 Std. 20 Min
Basic vanilla cupcakes
35 Min
Dark chocolate frosting
10min
Basic muffin mix
30min