Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 100 g bacon cortado em pedaços
- 325 g água
- 500 g farinha tipo 65
-
10
g fermento de padeiro fresco
lub 4 g fermento de padeiro seco - 1 pitada de açúcar
- 1 - 1 ½ c. chá de sal
- Pimenta preta q.b.
- 80 g tâmaras s/ caroço cortadas em metades
- 100 g queijo de cabra, esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2351 kJ / 562 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 0.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccias
2 Std.
Pão com pesto
2 Std. 5 Min
Pão com sementes e aveia
5 godz. 30 min
Focaccia de alecrim e tomate seco
1 Std. 20 Min
Brownies de abacate
30 Min
Areias de queijo e alecrim
25 Min
Brownie de chocolate branco e caramelo salgado
1j 30 menit
Chutney de cebola roxa
24 Std.
Focaccia com azeitona e alecrim
72 godz.
Bolachas de tomate seco e alecrim
30 Min
Crocante de manteiga de amendoim
55 min.
Bolachas dominó
2 Std. 20 Min