Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g água
- 1 ½ c. chá de açúcar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 ½ c. chá de fermento de padeiro seco - 10 g banha
- 550 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de sal
- Pesto de manjericão q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1113 kJ / 266 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Focaccias
2h
Pão com pesto
2hod. 5min
Pãezinhos de queijo
2h
Focaccia de alecrim e tomate seco
1h 20min
Pão de alecrim e feta
25min
Pão de noz e chocolate
1h 25min
Pão de alho e ervas
1h 40min
Pão de azeitona
3h
Mini focaccias
3j 30 menit
Focaccia com azeitona e alecrim
72h
Trufas energéticas
10 min
Chapatti
1hod. 30min