Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 160 g farinha tipo 65
- 250 g água
- 100 g manteiga
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de açúcar
- 4 ovos batidos
Creme
- 10 g salsa
- 80 g cebola
- 2 dentes de alho
- 500 g água
- 10 g azeite
- 1 ½ c. chá de sal
- 150 g postas de pescada
- 300 g camarão c/ casca
- 200 g leite
- 40 g farinha tipo 65
- 1 pitada de pimenta preta em grão
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 323.8 kJ / 77.4 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 267.4 mg
Alternatywne przepisy
Soufflé de peixe
1u. 10min
Mil-folhas de maçã com creme de canónigos e noz
15 min
Honeycomb
1 godz. 30 min
Trifle de choux com frutos vermelhos
1 godz. 20 min
Soufflé de peixe
1 godz.
Nacos de vitela no pão
6 godz. 30 min
Vinagreta de iogurte
5 min
Fritata a vapor com ervilhas e salmão fumado
45 min
Peru Wellington com batatas Duchesse
2 Std. 15 Min
Filhós de forma
1 godz.
Bacalhau espiritual da Sena
1h 35min
Bochechas de porco lento
16 godz.