Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g alperce seco cortado em pedaços
- 100 g amêndoa
- 340 g água
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 10 g açúcar
- 300 g farinha tipo 65
- 120 g farinha de alfarroba, mais q.b. p/ polvilhar
- 5 g sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1003 kJ / 240 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão integral caseiro com farinha de sementes
2 Std.
Pão de centeio e aveia
1 Std. 30 Min
Pão norueguês
55min
Amêndoas de chocolate de leite e café
30 Min
Pães de banana e centeio
1h 35min
Bolachas de cereais e maçã
50 Min
Pão de espelta e trigo sarraceno
1h 55 min
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2 Std.
Pão de centeio e noz
1h 25min
Pão de mistura simples
3h 40min
Pão de banana e cacau
30 Min
Pão de alfarroba
1h 35min