Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sake (Japanese rice wine)
- 25 g lemon juice, freshly squeezed
- 80 g Japanese soy sauce
- 80 g mirin
- 20 g sugar
- 1 tbsp toasted sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yasai Yaki
25 min
Olive Vegetable Rice
1h 5min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Kuih Bangkit (Melt-in-Mouth Coconut Cookies)
2h
Authentic Meat Floss
1h 40min
Sesame Crème
10min
Korean Ginseng Chicken
1 godz. 10 min
Nyonya Fish Maw Soup
1 godz. 10 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Homemade chicken stock powder
1h 35 min.