Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sake (Japanese rice wine)
- 25 g lemon juice, freshly squeezed
- 80 g Japanese soy sauce
- 80 g mirin
- 20 g sugar
- 1 tbsp toasted sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26sa 50 dk
Yu Sang
1h
Braised Duck With Sour Plum Sauce
2 Std. 35 Min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 Min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15 min
Summer seafood soup
45min
Steamed Tapioca Kuih
50 Min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2h 25min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Sugarcane Water Chestnut Drink
50 Min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5 min
Rice Wine Chicken
30min