Halloweenowe bułeczki dyniowe

Halloweenowe bułeczki dyniowe

4.1 151 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 sztuk

Składniki

  • wody
    600 g
  • dyni Hokkaido , bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    400 g
  • drożdży świeżych , pokruszonych
    10 g
  • mąki tortowej , typ 450
    100 g
  • cukru
    15 g
  • mąki tortowej
    150 g
  • mąki pszennej , typ 550
    300 g
  • mleka
    50 g
  • masła , pokrojonego na kawałki
    50 g
  • soli
    10 - 15 g
  • oliwy z oliwek extra vergine
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 1799 kJ / 430 kcal
Białko 11.4 g
Węglowodany 75.2 g
Tłuszcz 11.4 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...