Urządzenia i Akcesoria
Halloweenowe bułeczki dyniowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 sztuk
Składniki
-
600 g wody
-
400 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
100 g mąki tortowej typ 450
-
15 g cukru
-
150 g mąki tortowej
-
300 g mąki pszennej typ 550
-
50 g mleka
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
10 - 15 g soli
-
mąka tortowa do oprószenia blatu
-
2 łyżki oliwy z oliwek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
11.4 g
Kalorie
1799 kJ /
430 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
75.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HALLOWEEN
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czarna pizza z duchami
1 godz. 40 min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Focaccia łąka
2 godz. 45 min
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 godz.
Penne z dynią i szynką
30 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Różowe bułki z czarnuszką
2 godz.
Marchewki w jadalnej ziemi
1 godz. 50 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Precle
1 godz.