Halloweenowe bułeczki dyniowe
TM5 TM6

Halloweenowe bułeczki dyniowe

4.2 (138 ocen)

Składniki

  • 600 g wody
  • 400 g dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 100 g mąki tortowej, typ 450
  • 15 g cukru
  • 150 g mąki tortowej
  • 300 g mąki pszennej, typ 550
  • 50 g mleka
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 10 - 15 g soli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1799 kJ / 430 kcal
Białko
11.4 g
Węglowodany
75.2 g
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
2.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy