Chleb-pająk

Chleb-pająk

4.5 72 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
8 porcji

Składniki

Ciasto drożdżowe
  • 300 g wody
  • 40 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 500 g mąki pszennej typ 550
  • 2 łyżeczki soli
Wypełnienie
  • 20 g pestek dyni
  • 3 - 4 łodyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
  • 120 g sera gouda pokrojonego na kawałki
  • 100 g szynki gotowanej pokrojonej w kostkę
  • mąka pszenna typ 550, ilość do oprószenia blatu
  • 30 g wody
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 - 2 łyżki ziaren sezamu, czarnego
  • 2 migdały, ze skórką
  • 2 czarne oliwki, bez pestek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 357 kcal / 1497 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...