
Urządzenia i Akcesoria
Chleb-pająk
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
8 porcji
Składniki
Ciasto drożdżowe
-
wody300 g
-
drożdży świeżych pokruszonych40 g
-
mąki pszennej typ 550500 g
-
soli2 łyżeczki
Wypełnienie
-
pestek dyni20 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 - 4 łodyżki
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy50 g
-
sera gouda pokrojonego na kawałki120 g
-
szynki gotowanej pokrojonej w kostkę100 g
-
mąka pszenna typ 550, ilość do oprószenia blatu
-
wody30 g
-
sody oczyszczonej½ łyżeczki
-
ziaren sezamu, czarnego1 - 2 łyżki
-
migdały, ze skórką2
-
czarne oliwki, bez pestek2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
357 kcal /
1497 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

HALLOWEEN
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 godz. 45 min
Halloweenowe kapelusze czarownic
4 godz. 45 min
Halloweenowe mleczne bułki
5 godz.
Czarna pizza z duchami
1 godz. 40 min
Kiełbaski-mumie
1 godz. 35 min
Krwawe paluchy wiedźmy
4 godz. 10 min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Hot dogi pieski
40 min
Bułeczki jeżyki
2 godz. 30 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min