Chleb-pająk
TM5 TM6

Chleb-pająk

4.6 (65 ocen)

Składniki

Ciasto drożdżowe

  • 300 g wody
  • 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 500 g mąki pszennej, typ 550
  • 2 łyżeczki soli

Wypełnienie

  • 20 g pestek dyni
  • 3 - 4 łodyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
  • 120 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
  • 100 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
  • mąka pszenna, typ 550, ilość do oprószenia blatu
  • 30 g wody
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 - 2 łyżki ziaren sezamu, czarnego
  • 2 migdały, ze skórką
  • 2 czarne oliwki, bez pestek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1497 kJ / 357 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
51 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy