Urządzenia i Akcesoria
Chleb-pająk
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
8 porcji
Składniki
Ciasto drożdżowe
-
300 g wody
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej typ 550
-
2 łyżeczki soli
Wypełnienie
-
20 g pestek dyni
-
3 - 4 łodyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
120 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
100 g szynki gotowanej pokrojonej w kostkę
-
mąka pszenna typ 550, ilość do oprószenia blatu
-
30 g wody
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 - 2 łyżki ziaren sezamu, czarnego
-
2 migdały, ze skórką
-
2 czarne oliwki, bez pestek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15 g
Kalorie
1497 kJ /
357 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HALLOWEEN
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierniczki-witrażyki
2h 10min
Straszne przekąski
1h 30min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1h 10min
Baranek wielkanocny
1h 30min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2h 10min
Ciasteczka z wróżbą
1h 20min
Bezowe duszki
3h
Krwawe paluchy wiedźmy
4h 10min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2h 20min
Marchewki w jadalnej ziemi
1h 50min
Bułeczki jeżyki
2h 30min
Hot dogi pieski
40min