Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglia al vino
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 200 g di vino bianco
Ripieno
- 50 g di zucchero
- 1 limone o 1 arancia, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 400 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 12 fette
- Kalorie
- 13594 kJ / 3249 kcal
- Białko
- 119.6 g
- Węglowodany
- 507.3 g
- Tłuszcz
- 96.5 g
- Błonnik
- 21.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata d'inverno alle castagne
1h 50min
Pizza del pastore
5h
Biscotti al profumo di arancio
2 godz.
Torta pazientina
3h 55min
Torta soffice all'arancia
2 godz.
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2 godz.
Cannoli al nocciolato
20min
Torta di uva
3h
Pizza rustica lucana
1 godz. 15 min
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1h 30min
Ciambella farcita all'arancia
1h 50min
Ciambella spezzina al limone
40min