Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 500 g di farina tipo 00
- 150 g di zucchero
- 80 g di strutto
- 3 uova
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 20 g di latte
- farina tipo 00 q.b. per infarinare
Ripieno
- 100 g di frutta secca mista (nocciole, mandorle, fichi secchi)
- 200 g di confettura di uva fragola, more o ciliegie
- 2 cucchiai di cacao amaro in polvere
Termine della preparazione
- 1 tuorlo
- 2 cucchiai di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti di Basilea
1 Std. 50 Min
Veneziane mignon
2h 30min
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd
3 Std. 40 Min
Cuori di cioccolato ripieni di semifreddo al croccante
4 Std.
Biscotti cegliesi
1h 10min
Galette des rois ananas e Rum
2h 30min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1 godz. 45 min
Treccine alle nocciole
50min
Torta ragnatela
2 Std. 40 Min
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1 godz. 35 min
Gubana
3 godz. 45 min
Crostata alla nocciola
2h