Pitte pie calabresi
TM31 TM5 TM6

Pitte pie calabresi

4.9 (8 ocen)

Składniki

Impasto

  • 500 g di farina tipo 00
  • 150 g di zucchero
  • 80 g di strutto
  • 3 uova
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 20 g di latte
  • farina tipo 00 q.b. per infarinare

Ripieno

  • 100 g di frutta secca mista (nocciole, mandorle, fichi secchi)
  • 200 g di confettura di uva fragola, more o ciliegie
  • 2 cucchiai di cacao amaro in polvere

Termine della preparazione

  • 1 tuorlo
  • 2 cucchiai di latte

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1104 kJ / 264 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
39.4 g
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy