Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 500 g di farina tipo 00
- 150 g di zucchero
- 80 g di strutto
- 3 uova
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 20 g di latte
- farina tipo 00 q.b. per infarinare
Ripieno
- 100 g di frutta secca mista (nocciole, mandorle, fichi secchi)
- 200 g di confettura di uva fragola, more o ciliegie
- 2 cucchiai di cacao amaro in polvere
Termine della preparazione
- 1 tuorlo
- 2 cucchiai di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti della nonna
30 min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1h 45 min
Calzone
2h 50 min
Biscottini alle mandorle
35 Min
Taralli al limoncello
45 Min
Chiacchiere
1h 35min
Chiacchiere salate
55 Min
Sfinci siciliani salati
3h 30min
Ravioli di ricotta
1h 35min
Tagliatelle con salsa alla melagrana
40 Min
Pizzette alle erbe aromatiche
1h 35min
Taralli dolci al profumo esotico
1h 30 min