Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 170 g di latte
- 100 g di zucchero
- 200 g di farina manitoba
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 cucchiaino di sale
Crema al latte
- 400 g di latte intero
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 80 g di zucchero
- 20 g di miele di acacia
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- 50 g di cioccolato fondente a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 133.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Biscotti cuore morbido al caramello
2h 40 min
Panini dolci al latte
2h 40 min
Fiocchi
7 godz. 30 min
Croissant
7 godz. 30 min
Biscotti scacchiera
1h 20min
Girelle al cioccolato
9h 40min
Girelle bicolore
3h
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
5h 15min
Marsigliesi
1h
Zufoli
5h
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5h
Tortine paradiso
1h