Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 170 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 100 g di zucchero
- 2 uova
- 200 g di farina manitoba
- 200 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 cucchiaino di sale
Crema al latte
- 400 g di latte intero
- 80 g di zucchero
- 20 g di miele di acacia
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- 50 g di cioccolato fondente a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 133.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Girelle bicolore
3 Std.
Panini al latte con cioccolato
4h 40 min
Croissant con tonno affumicato
6h
Deliziosi al cioccolato
1h 30min
Zufoli
5h
Trancetti ai cereali, yogurt e lampone
9 Std. 10 Min
Bauletto bicolore
6h 25min
Fiocchi
7hod. 30min
Marsigliesi
1h
Tortine paradiso
1h
Tortine alla crema di latte (di Erica Liverani)
2h
Biscotti girelle
2u. 45min