![Irish stew Irish stew](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1967026c-5736-4d20-ac46-0880bbbdbd53/Derivates/b920500f-0805-4c47-b2b7-62479f86a63c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 300 g de carottes, coupées en rondelles
- 30 g de beurre
- 20 g d'huile neutre (tournesol, pépins de raisins, arachide)
- 1000 g de viande de bœuf, morceaux à bourguignon (3 cm env.)
- 30 g de farine de blé
- 400 g d'eau
- 1 cube de bouillon (bœuf ou légumes)
- 500 g de bière brune
- 1000 g de pommes de terre, coupées en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2147.7 kJ / 511.2 kcal
- Białko
- 45.3 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Sauté de porc au cidre
1 Std.
Poitrine de porc à la sauce de soja
40 Min
Sauté de porc au curry
1 Std.
Porc au sucre
45 Min
Longe de porc à la riojana
50 Min
Poulet au vin rouge
55 dk
Ragoût de bœuf à la bière et colcannon
4h 40min
Colombo de porc aux légumes
45 Min
Goulasch de bœuf traditionnel autrichien
4h
Sauté de porc à l'hawaïenne
45 Min
Bœuf carottes vietnamien
1sa 20 dk
Poulet à la jamaïcaine
1h 40min